„Роботика“ на Детски панаир 2017

Тазгодишното издание на Детски панаир София – 1 юни отново се проведе в градинката пред Народния театър в София и хиляди деца, които имаха възможност да се докоснат до много интересни дейности.

Имаше различни работилници, като тази година роботиката отново намери място сред тях.

През целия ден стотици деца се докоснаха до интересните LEGO роботи, които бяхме подготвили. Разговаряхме с купища родители, а темите бяха разнообразни- от това, кое училище сме завършили и с какво се занимаваме в свободното си време, до обсъждане на предстоящите групи и цялостното развитие на курсовете. Голяма част от възрастните изглеждаха силно заинтересовани и запленени от идеята.

Дадохме възможност на децата да управляват верижна машина – LEGO танк, като управлението му ставаше през телефон. Малчуганите навигираха роботчето да преодолява пресечен терен и умело да обикаля около минаващите хора. Бяхме приготвили и нещо още по-интересно- LEGO робот хуманоид, наречен Сърдитко. Той се движеше изправен само на „два крака“ (два мотора). Това, с което Сърдитко ги впечатли беше умението му да пази баланс, докато се опитваха да го съборят. А името дойде от децата, защото робота беше програмиран да се мръщи, когато някой се опита да го бутне.

Децата трябваше да се справят и с още едно голямо предизвикателство – LEGO робот сейф. Трябваше да отгатнат правилната комбинация, за да успеят да го отворят, а зад преградата ги чакаше съкровище – вкусен бонбон или друга изненада. Въпросите как работи този сейф, също не бяха малко и с радост обяснявахме как е конструиран и програмиран.

Денят мина неусетно, а голямото количество положителни емоции ни заредиха изключително много и превърнаха събитието в незабравимо, както за нас, така и за децата и техните родители.

Организаторите от Easyart Bulgaria и Столична община се бяха погрижили за незабравимото преживяване на всички, а ние с нетърпение очакваме Детски панаир 2018 в София!

Вашият коментар

0879 20 52 53
Позвънете!