Летни курсове по Роботика и Програмиране в „РОБОТИКА“

Лятната ваканция е тук и е време учениците да решат с какви дейности да я запълнят. Ясно е, че ваканцията е за почивка, но идва време, в което ти доскучава от всичката тази почивка.

Ние сме подготвили 7 дневно пътешествие в Космоса с роботи. То включва интересни предизвикателства, получаване на нови знания и трениране на важни умения. Това се случва докато децата конструират ЛЕГО роботи и опознават света на програмирането.

Ето и част от причините, поради които организираме курсовете:

За децата е полезно да учат роботика, защото така лесно разбират как работи заобикалящия ни свят. Насърчава се интереса им към технически науки и нови технологии. Виждат на практика как функционира нещо, което изграждат сами. Имат възможност да създадът нещо, да го „счупят“, след това да го подобрят и като цяло да го изследват и развиват. Учене чрез практика.

Изучаването на роботика се стимулира любознателността, насърчава изобретателността, развива фината моторика, пространственото мислене и креативно мислене. Трябва да отбелeжим, че става дума за LEGO роботика, която е много близка до младежите, но и необятна като материя. LEGO роботи се използват за обучения в много училища и университети.

За децата е полезно да учат програмиране, защото по този начин се развива тяхното логическо и алгоритмично мислене. Чрез програмиране те успешно развиват мислене, което може да им помогне в различни сфери от реалния живот. Развиването на логическо мислене помага при взимането на правилни решения, а развиването на алгоритмично мислене помага при изпълнението на това решение. Програмирайки, учениците добиват безценни умения, като:

 • да мислят практично;
 • да разбиват големите задачи на по-малки;
 • да не се отказват, ако нещо не сработи, а да опитат отново;
 • да търсят решения дори и на невъзможни задачи;

За децата е полезно да развият интерес към науката. Колкото повече странични знания придобиват, толкова повече ще искат да учат. Ние знаем от практиката ни, че техническите науки могат да бъдат много интересни на децата, ако бъдат представени на достъпен език. А и всички получени знания за практичното приложение на математика, физика, биология, химия и т.н. са изключително ценен ресурс за развитието им в бъдеще и изграждането им като личности.

Ако и вие мислите като нас, ще се радваме да се включите в курсовете организирани от нас по време на лятната ваканция.

Графикът за курсовете по роботика през лятото е обявен.

Може да се запишете от тук: График 7-9г.  /  График 10-13г.

Интензивните групи по роботика през лятото са с продължителност 7 занятия.

Няколко видеа, които показват част от случващото се в занятията по роботика:

8 мнения за “Летни курсове по Роботика и Програмиране в „РОБОТИКА“”

 1. Здравейте, синът ми ходеше на курсове във Варна, но не му хареса много и го отписахме. Той е почти на 12 и бихме искали да го запишем, кога ще бъде удобно?

  Отговор
 2. Дъщеря ми има голям интерес към лего строенето. Дали според вас ще и бъде интересно ?

  Отговор
  • Здравейте, щом дъщеря Ви има интерес към лего строенето, е много вероятно и курсовете по роботика да ѝ допаднат. Но, за да бъдете сигурни, може да я запишете на безплатен демо урок 🙂
   robotika.bg/demo/

   Отговор

Вашият коментар

0879 20 52 53
Позвънете!