Работилница с роботи

Случва се ежедневието на децата да е прекалено натоварено и планирано от родителите с месеци напред. Това не дава възможност да се включат в нови курсове, дори и силно да го желаят. С тази цел в “Академия Роботика” организираме работилници по роботика и програмиране, които са еднократни и децата може да построят и програмират робот, без това да натоварва допълнително техния график. 

Работилниците са на различни теми, а това означава, че и роботите, които се конструират и програмират се различават. Това дава възможност на децата да посетят няколко занятия и всеки път да се забавляват и да строят нещо ново.  

Как протичат нашите работилници по роботика и програмиране? 

В началото на всяка работилница децата конструират LEGO роботи по зададени инструкции. Това е процес, който е забавен и развива креативността на учениците, логическоти мислене и фината моторика.  

След като роботите са готови, децата ги програмират със специален софтуер, на който инструкциите се задават с логически блокчета. Това упражнение отново е колкото забавно, толкова и полезно за децата. Програмите трябва да бъдат така измислени, че да успеят да изпълняват предизвкателните задачи. Учениците несъзнателно развиват своето алгоритмично мислене и разрешават сложни проблеми като ги разделят на по-малки логически стъпки. 

Задачите с роботите се изпълняват върху специални полета, на които са показани различни задачи. Полетата помагат на учениците да свържат наученото с това къде може да бъде приложено и да го направят. 

Актуална информация за работилниците, които организираме, може да намерите на нашата Facebook страница. 

Вашият коментар

0879 20 52 53
Позвънете!