Курсове по роботика и програмиране през новата учебна година – 2017

Тази година продължаваме нашата мисия да преподаваме роботика и програмиране на разбираем за децата език и да ги въвеждаме в света на техническите науки. Подготвяме ги за много бъдещи предизвикателства, като развиваме мисленето им и социалните им умения. Радваме се, че намерихме съмишленици и екипът ни се увеличи. Сега имаме възможност да преподаваме на още повече деца.

Обявихме 200 места за нови ученици през тази учебна година. Сигурни сме, че всеки ученик с интереси в тези области и на възраст между 7 и 13г. с удоволствие ще посещава курсовете в „РОБОТИКА“. Графикът може да видите тук:

График 7-9г. / График 10-13г.

В курсовете по роботика и програмиране, децата минават през няколко интересни нива, като всяко е с различна тема и цел.

Първо ниво се нарича „Слънчева система“- в него децата строят различни космически LEGO кораби и изпълняват интересни мисии.  Всеки път разглеждаме различна планета, учим нови и забавни факти покрай космическото тяло. Говорим си за физични явления като звук, светлина, плътност и още интригуващи теми от света, който ни заобикаля.

Във второ ниво, учениците конструират и програмират роботи животни. С помощта на животните, децата много по-лесно разбират различните видове движения и задвижващи механизми. Тук отново учим за различно животно във всяко занятие.

Трето ниво е за най-напредналите ученици и е посветено на роботите помощници. След първо и второ ниво, децата са натрупали достатъчно знания и имат необходимия опит да създадат приложими в практиката роботи. Обсъждаме как те могат да бъдат от полза на хората- пример охранители, чистачи и други. Въпроси като: „Може ли да науча робот да ми почиства стаята ? „, „Може ли да науча робот да ми пише домашното“ са неразделна част от занятията.

Нашата мисия

Целта на курсовете по роботика и програмиране е да вдъхнови децата още от ранна възраст към практично мислене, работа в екип и други важни умения, които ще им бъдат от полза в бъдеще.  Посредством LEGO роботите, учениците си обясняват много лесно как „работи“ света около нас. Децата имат възможност да сътворят нещо, то да се счупи в ръцете им, след това да го подобрят и като цяло да наблюдават различните етапи от решението на даден проблем.  Накратко, да се учат чрез практика.

Също така изучаването на роботика стимулира любознателността, насърчава изобретателността, развива фината моторика, логичното и креативно мислене.

За учениците е полезно това, че по време на курсовете виждат практическото приложение на науки, като физика, математика, програмиране и т.н. . Предадена на достъпен и интересен език, малките робостроители разбират, че физиката не е просто „суха и скучна теория“, а една много важна част от нашия живот.

Ако мислите, че курсовете са подходящото място за Вашето дете или искате да продължите в следващо ниво може да откриете графика на групите тук : График 7-9г. / График 10-13г.

В случай, че все още се чудите може да заповядате на безплатен демо урок, като се запишете тук !

В следващите клипове може да видите как преминават различните занятия:

4 мнения за “Курсове по роботика и програмиране през новата учебна година – 2017”

 1. Синът ми е на 11 и като беше малък много обичаше да се занимава с лего. Дали според вас ще му бъде интересно?

  Отговор
  • Здравейте Дани,
   щом синът Ви, като малък е обичал да се занимава с LEGO е много вероятно да му бъде интересно и на курсовете по роботика и програмиране.
   Ако искате може да го запишете на безплатен демо урок (тук) , за да се убедите сама.

   Отговор

Вашият коментар

0879 20 52 53
Позвънете!