fbpx

Училище по роботика

В училище по роботика “Академия Роботика” се обучават деца между 5 и 16-годишна възраст. Тук те се научават да конструират роботи, да ги програмират и разбират практическото приложение на науки като математика, физика и други. В часовете сме отделили доста повече време за практика отколкото на суха теория, като силно сме застъпили и идеята за екипна работа и активна комуникация между децата.

училище по роботика

 

Какво представляват курсовете?

В училището по роботика преподаваме по интересен и разбираем за децата начин, като обвързваме материала с различни науки и практически задачи. Въвеждаме ги по изключително подходящ начин в света на новите технологии.

По време на занятията използваме истински роботи. По този начин децата може детайлно да наблюдават и изследват изпълнението на програмите. Да решават реални механични проблеми и да пресъздават различни механизми и макети от тяхното ежедневие. Например робот, който да обикаля стаята без да се удари никъде(пример с прахосмукачка робот.).

училище по роботика

 

Какви умения придобиват децата?

В “Академия Роботика” създаваме атмосфера и учениците с огромно желание и ентусиазъм идват на курсовете. Тук всяко дете може да намери своето място и да се забавлява докато научава нови неща. За нас е важно освен знания свързани с роботика и програмиране, децата да усвоят различни социални умения като това да работят заедно и да си помагат. 

Освен това курсовете по роботика дават възможност на учениците да развиват фината си моторика, да тренират логическото си мислене и да използват своята креативност. А едно от най-важните умения, които занятията дават на децата, е да се учат от грешките си и да не се отказват от идеите се, защото след 1, 10 или 100 опита нещата може да се случат.

 

Как преподаваме? 

Ученето чрез практика е един от основните методи на преподаване в нашата школа по роботика. Доказано е, че по този начин децата усвояват много повече от учебния материал, а също така успяват да приложат огромна част от наученото в реални задачи.

Занятията ни се организират по групи, където децата са разделени в зависимост от тяхната възраст и знания. Всяка група конструира и програмира различни роботи

 • Най- малките 5-6г. се забавляват с малкия робот Kubo, който се програмира с помощта на логически блокчета под формата на пъзел
 • За деца 7-8г. и 9-12г. занятията са разделение на няколко нива и конструират LEGO роботи като на всяко следващо се изучават по – сложни механизми, роботи и програми. 
 • За тийнейджърите 13-16г. предлагаме занимания по роботика и програмиране с mbot

В нашето училище по роботика е забавно и много интересно. Заповядайте на курс или демонстрационен урок и се уверете сами. Предлагаме интересни курсове за всички деца между 5 и 16г.!  

2 мнения за “Училище по роботика”

  • Здравейте,

   Минималната възраст за децата е 5г. Ако искате, може да се запишете за демо урок, за да преценим дали е подходящо конкретно за вашето дете на 4г.

   Отговор

Вашият коментар

0879 20 52 53
Позвънете!