fbpx

Роботика в училище

Вашето училище може да има клуб по роботика! Той е подходящ за деца между 5 и 16г. и от Ваша страна очакваме единствено разрешение да наемем учебна зала в извънкласно време. Роботите, учебните материали и лаптопите ги осигуряваме ние. 

Имаме опит в организирането на клубове по роботика като всяка година обучаваме над 1000 ученика в различни учебни заведения в София. 

Ако проявявате интерес учениците на Вашето училище да имат подобен тип занимания, не се колебайте да се свържете с нас и да Ви разкажем повече! 

Какво представлява клубът по роботика?

Занятията в клубът по роботика се провеждат веднъж или няколко пъти в седмицата като преподаватели от „Академия Роботика“ посещават училището. Те носят необходима техника и материали за занятията. 

По време на часовете записаните учениците са разделени на възрасти и в продължение на цялата учебна година имат график, в който посещават клуба. Всяко посещение е с продължителност един учебен или астрономически час (според възможностите на училището). За всяко занятие по роботика има определена тема и робот, които са по предварително уточнен учебен план.

Защо роботика и програмиране?

По време на занятията ни децата учат като използват истински роботи, които привличат вниманието им и ги карат да се концентрират. Сглобявайки конструкциите те пресъздават модели от заобикалящия ни свят и лесно разбират как работят различни механизми. Така комбинираме забавленията с докосването до технологиите и получаването на нови знания. 

Всички ученици програмират визуално без да се налага да пишат код като този начин те изучават основни понятия като условие, цикъл, функция, switch и др. Учениците сами създават алгоритмите на програмите, като подреждат логически блокове с инструкции. За тях това упражнение е забавно и в същото време много полезно, защото развива логическото и аналитично мислене. Учебната ни програма обхваща основни понятия като условие, цикъл, функция, switch и др

Знания, които учениците придобиват:

  • По програмиране и роботика
  • В областта на:
  • математиката, физиката, информационните технологии и различни науки
  • За конструирането на различни видове роботи

Умения, които се развиват:

  • Креативно мислене
  • Логическо мислене
  • Пространствено мислене
  • Решаване на проблеми
  • Работа в екип
  • Развиване на фината моторика

Училища, с които работим

Безплатна демонстрация пред ученици или родители

Демонстрацията е най-добрият начин да разберете дали учениците ще проявят интерес към клуба. 

Преподавател от „Академия Роботика“ ще посети училището, за да демонстрира роботите, които децата ще конструират и програмират по време на занятията. Така учениците ще имат възможност да задават въпроси и да добият ясна представа какво ще учат и дали ще им бъде интересно. 

Също така, преподавателят може да посети и някоя от родителските срещи в началото на учебния срок, в която да разясни на родителите какви са активностите в клуба и какви са условията – времетраене, теми, учебна програма и цена.

Роботика във Вашето училище

За организирането на клуб по роботика във Вашето училище е необходимо да получим съдействие от ръководството на училището и зала с мултимедия или телевизор. 

Всичко друго като комплектите, лаптопите, учебните материали и преподавателите се осигуряват от нас. Параметрите на занятията са описани по-долу:

Продължителност на занятие: 40-60 минути. 

Възраст: предучилищен клас; 1-2 клас; 3-5 клас

Брой деца: от 10 до 18 в група

Необходимо пространство: класна стая с мултимедия или телевизор за презентации.

Контакти

Ако искате да организираме клуб по роботика във вашето училище, свържете се с нас, за да обсъдим възможностите за съвместна работа.

тел: 0879 20 52 53

e-mail: info@robotika.bg

Адрес: София, бул. Тодор Александров №17

0879 20 52 53
Позвънете!