fbpx

Успехите по роботика продължават

Пандемията не пречи на развитието на децата! Клубът по роботика на Софийската професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов“ през изминалата година взима участия в много състезания и освен това ги печели.

Учениците от клуба по роботика нямат намерение да спират да се развиват и учат нови неща. Доказателството за това е работата им през лятото в малки групи по различни проекти. А трудът им се отплаща, когато вземат участие в различни състезания.

Успехите започват още преди началото на учебната година в началото на септември. Учениците на гимназията се представят отлично в онлайн кръга на състезанието на Роботика за България. Трите отбора, представители на училището, се борят с конкуренцията и печелят първо, второ и пето място.

Участието на учениците в състезания продължава и с онлайн изданието на Meet and Code, провело се през октомври. Там темите са 2 – Намери ме и LEGO girls. Първата тема предизвиква децата да създадат програма за намиране на продукти в даден район на София, а във втората взимат участие всички момичета от клуба по роботика.

През ноември група ученици взима участие в изложението Младежко техническо творчество като представят Робоход. Това е проходилка, която може да бъде използвана от деца с двигателни проблеми! С този проект десетокласниците на гимназията печелят национална награда в категория STEM (наука, технологии, инженеринг, математика) инженеринг.

Важно е да се отбележи и успеха на ученичката Андреа Лелекова, която печели конкурс на НАСА в България с есето си „Моето училище“.

И освен всички тези награди, гимназията е Национален победител в категория „STEM стратегия на училище“ през 2020г. Признанието е в следствие на съвместната работа между учители и ученици, както и средата, създадена за развитие в тази сфера. Гимназията има модерно оборудвани кабинети, компютърни зали и различни технически лаборатории, които позволяват практическото обучение на децата.

Пожелаваме още много успехи на децата и да не спират да бъдат любопитни!

Вашият коментар

0879 20 52 53
Позвънете!