fbpx

Роботика през юни

Лятото вече е тук, а с него и летните занятия по роботика и програмиране. През месец юни много се забавлявахме както присъствено, така и онлайн. Почти всички деца, които обучавахме, останаха доволни от баланса между игри и нови знания, а ние сме повече от щастливи от този факт.

Време е и да ви споделим какво точно правихме през юни, какво ново научиха децата и как може да включите и вашето дете в занятията по роботика и програмиране.

Присъствени занятия

Занятията, които се провеждат в офиса ни, както и в партниращите ни центрове текат с пълна сила. Децата на възраст между 5 и 16г. научават интересни факти за света около тях и това докато се забавляват в компанията на различни роботи.

През изминалия месец най-малките ни учениците на 5-6г. в първо ниво изследваха с робота Kubo дълбините на океана и научиха какво значи понятието функция. Във второ ниво пък опознаха лабиринтите и небостъргачите. Децата вече знаят правилото на дясната ръка при излизането от лабиринт, а също така научиха какво са вложени функции и как да ги използват.

Децата на 7-8г. в първо ниво построиха с LEGO различни конструкции, като една от тях беше катапулт. По този начин научиха за неговото приложение, а също така какви са принципите, на които работи. Във второ ниво учениците с LEGO роботи разучаваха различни космически обекти като черната дупка.

В LEGO роботиката 9-12 годишните, които посещават курсовете изследваха различни планети.Разбраха какво е метеоритен дъжд, екзопланета и понятието “паралелен процес”. Във второ ниво децата говориха за костенурките и пингвините. А най-голямото предизвикателство пред тях беше да построят любимо животно и да го програмирам, за да се държи като истинско.

В третото ниво, което е свързано с роботи помощници, учениците ни разгледаха темите за мотокарите и разделното събиране. Те построиха и робот, който да търси живи организми сред отпадъци и да ги спасява.

И вашето дете може да се забавлява докато учи с роботи. Може да го запишете на интензивните ни курсовете през лятото, които продължават 10 работни дни през седмицата. Другият вариант е през уикенда като тогава занятията са 4 и се провеждат в събота и неделя.
Може да намерите повече информация за графика и записването ТУК!

Онлайн курсове по роботика

Онлайн занятията по роботика наподобяват присъствените. Изучаваният материал е същия, но разликата идва от това, че децата реално не докосват роботите. Но пък сме адаптирали учебния материал по такъв начин, че да може да се използва онлайн.

Продължителността на онлайн курсовете не се различава от тази на присъствените. Има две възможности – през седмицата или през уикенда. При посещение през делничните дни курсът продължава 10 занятия (5 дни), а когато е през събота и неделя 4 занятия (2 уикенда).
Графикът и повече информация може да намерите ТУК!

Лятна занималня

През юли предстои началото на лятната ни занималня. Тя е малко по-различна от курсовете. За нея сме избрали комбинацията между роботика и математика. Смятаме, че тези дисциплини се допълват и създават добра основа за бъдещо развитие в сферата на технологиите. Освен това сме предвидили и време за спорт, в което децата да играят различни игри на открито.

Организираме лятната занималня с две форми за посещение полудневна и целодневна. Подробна програма за двете, както и информация за графика и записването може да намерите ТУК!

В „Академия Роботика“ държим на качественото обучение, което не е свързано единствено със суха теория. Използваме роботите, за да свържем новите знания на децата с практиката и се стараем да го правим по забавен за тях начин. Затова групите ни са малки – до 12 деца и преподавателите имат възможност да обърнат внимание на всяко дете.

А има ли нещо по-хубаво от лято с роботи и нови приятели?

Вашият коментар

0879 20 52 53
Позвънете!