fbpx

Роботика през юли

Летните месеци, макар и горещи, не изключват възможността за нови знания! В „Академия Роботика“ не пропускаме срещите с децата и това да се забавляваме заедно с роботите. Още един месец измина, през който успешно съчетавахме игрите с ученето!

Присъствени курсове по роботика

Най-малките ни ученици 5-6г. обсъждаха темата за възникването на живота. Те се запознаха с една от теориите за създаването на Земята. Освен това вече знаят какво е функция и как могат да я използват в програмирането. Във второ ниво учиха геометрични фигури и програмираха Kubo да се движи в квадрат.

Децата на 7-8г. си построиха роботизирана ръка, с която играха различни игри като пренасяне на предмети. Докато програмираха научиха какво са половин и четвърт оборот. какво е паралелен процес. Във второ ниво се запознаха със съзвездията и как се получават. Успяха да програмират и роботи, с които чрез движение „свързаха“ звездите от Малката и Голямата мечка.

Големите ученици между 9 и 12г. изследваха Венера и сензора за допир. Програмираха роботите си по такъв начин, че да „усещат“ кога трябва да завиват. Използваха новите си знания в излизането от лабиринт и с лекота успяха да изпълнят предизвикателството. Във второ ниво децата построиха робо мравки и ги програмираха, за да имитират поведението на животинките. А пък в трето ниво направиха сейф и научиха как да използват променливи и масиви в програмирането. Освен това, измислянето на парола беше важна част от занятието. Най-важното е, че учениците вече знаят как да проверят дали паролите им са достатъно сигурни!

Интензивните ни курсове ще продължат до края на лятната ваканция! Можете да разгледате графика и да запишете и вашето дете ОТТУК.

Онлайн курсове по роботика

Онлайн занятията са удобен начин децата да учат независимо къде се намират! Именно затова нашите курсове по роботика се провеждат и по този начин. Децата остават доволни, като дори имахме ученици, които създаваха 3D LEGO модели от плажа!

През лятото курсовете ни са интензивни, а нови групи започват на всеки две седмици. Графикът може да намерите ТУК!

Лятна занималня

Едно от любимите занимания по време на лятната ни занималня са сумо битките. За провеждането на такива турнири децата сами конструират и програмират своите „борци“ по определен начин, който да им гарантира победата. Но това не е всичко, защото малчуганите научиха и как да изписват числата по 5 различни начина – арабски, римски, майски, китайски и вавилонски. Забавленията бяха гарантирани и с много игри като строене на кули от чаши, музикална пейка, народна топка и федербал.

Всяка седмица от занималнята е различна, а вашето дете може да го запишете ТУК!

Лятото е по-забавно, когато е с роботи! Продължаваме с пълна сила и през август, за да предоставим на децата незабравими летни дни изпълнени с приключения и нови приятелства!

1 мнение за “Роботика през юли”

  1. Тази година открих лятната занималня за деца до 6 години, пуснах клипчето от сайта на дъщеря ми, която е на 5 и веднага се запали. Макар ранното сутрешното ставане да й беше малко трудно, ходеше всеки ден с желание, разказваше ми какво са правили, с кое дете си е говорила и т.н. Беше очарована и от своите учители и по никакъв начин не се смущаваше от обстановката, както се е случвало друг път в непозната среда. Доволна съм и защото аз като родител получавах информация какво се случва и как се чувства дъщеря ми.
    Препоръчвам на всички родители, които искат да осигурят страхотни летни преживявания на децата си, при това с възможност да научат и още нови неща.

    Отговор

Вашият коментар

0879 20 52 53
Позвънете!