fbpx

Роботика през май

През месец май в „Академия Роботика“ имахме първите си ученици, които завършиха курсовете по роботика и програмиране напълно дистанционно. Децата с лекота се справяха със задачите и лесно успяха да се приспособят към този метод на преподаване. Можем да твърдим, че всички те участваха активно в занятията и се забавляваха макар и пред екраните.

Разбрахме, че роботика и програмиране могат да се изучават еднакво интересно както присъствено, така и дистанционно. По тази причина вече ще организираме и онлайн курсове, за да могат повече ученици да се докоснат до света на технологиите, независимо от тяхната локация. Готови сме да представим и какво друго може да очаквате от „Академия Роботика“ през лятото.

Целодневна занималня за деца 7-12г.

През лятото организираме целодневна занималня за деца 7-12г. Продължителността е една седмица, като всеки път
ще бъде с различна тематика и учебен материал. Заниманията ще включват LEGO роботика, програмиране, математика, игри на открито и такива за развиване на мисленето и социалните умения. Фокусът на занятията е роботика и математика, защото двете дисциплини се допълват и създават солидна основа за развитие в сферата на роботиката и технологиите.

Присъствени курсове по роботика за деца 5-16г.

Вече има разрешение за провеждане на присъствени занятия и графикът за занятията по роботика е вече обявен. За безопасността на децата и преподавателите, прилагаме предпазни мерки на всичките ни локации.

Онлайн курсове по роботика за деца 5-12г.

Оказа се, че децата се забавляват и научават много и по време на онлайн занятията. В тази връзка продължаваме да провеждаме и онлайн курсове. Това ще се случва, както до сега в Zoom, а повече информация за уроците на отделните възрастови групи може да прочетете ТУК!

Онлайн курсове по роботика на английски език за деца 7-12г.

Занятията на английски език се различават от останалите единствено от езика на преподаване. Подходящи за деца от 7 до 12г. и са фокусирани върху LEGO роботика. Учениците ще се научат да създават 3D модели, да програмират и ще разберат основни понятия и интересни факти от механиката, електрониката и астрономията. Уроците се провеждат в Zoom.

Курсове по математика за деца 4-8г.

През юни започва и провеждането на присъствените курсове по математика за деца 4-8г. По време на занятията малчуганите се запознават с числата и фигурите чрез различни игри и предизвикателства. Така развиват не само знанията си, но и своята логика и концентрация. Продължителността на курса е 2 седмици като темите са съобразени с възможностите на малчуганите. Може да се запишете както за присъствени, така и за онлайн занятия.

Целият ни екип с нетърпение очаква отново да се срещне с децата и заедно да се забавляваме през лятото!

Вашият коментар

0879 20 52 53
Позвънете!