Роботика през август

По време на летните горещини много семейства бяха на плажа, близо до морето. Но има и други, които ги прекараха в София и намериха интересно и полезно занимание на малчуганите – роботика! През Август занятията ни се провеждаха с пълна сила, а децата научиха много нови факти за света около тях, както и за роботите.

Присъствени курсове по роботика

Малчуганите на 5-6г. опознаха света на динозаврите и се научиха как да оптимизират алгоритмите си. Те вече могат да използват функция и цикъл докато програмират. Във второ ниво научиха интересни факти за небостъргачите и мостовете. Направиха гараж от LEGO блокчета и програмираха кубо да паркира в него.

Учениците ни на 7-8г. успяха да конструират и програмират LEGO роботизирана ръка, с която да изпълняват различни предизвикателства. Във второ ниво научиха как са измислени съзвездията. Също така видяха как изглеждат съзвездията рак, овен, голяма мечка и малка мечка.

9-12 годишните се научиха как да програмират сензора за допир и да го използват при излизането от лабиринт. Във второ ниво трябваше да построят робо мравка, която да се държи като истинска. С малко усилия и LEGO конструкции заприличаха на същински насекоми в офиса ни. А пък в трето ниво децата обсъдиха заедно с преподавателите разликите между сейф и трезор. След това направиха собствени сейфове и ги програмираха, за да се отварят при зададена правилна парола.

Летните интензивни курсове приключиха, но това не значи, че занятията ни приключват. На 19 септември започват първите групи от курсовете ни по роботика и програмиране за деца 5-16г. и може да разгледате графика от ТУК.

Онлайн курсове по роботика

Лятото, морето и горещините не бяха пречка за създаването на 3D модели и програмиране. Занятията ни в zoom не спират и децата научават нови интересни факти от всяка точка на страната.

През новата учебна година онлайн занятията ни продължават, за да могат повече деца да се докосват до роботиката. Актуалния график и как да запишете детето си може да намерите ТУК!\

Лятна занималня

Спортът е актуална тема по време на лятната ни занималня. Децата този месец изиграха много турнири с роботите, включително голф и хокей. Също така научиха за разновидностите на звука и къде се използват. Дори занятията по математика свързаха със спортни игри и имаше баскетбол по десетици. Това не беше всичко, защото всеки ден решаваха и различни логически предизвикателства. Остана време и за експерименти като например как може да се прехвърли вода от една чаша в друга с помощта на сламка.

Лятната занималня продължава до началото на учебната година. Побързайте, защото остава още само една седмица, в която да можете да запишете и вашето дете.

Какво да очаквате през септември?

Начало на учебната година в „Академия роботика“

Курсовете по роботика и програмиране за деца 5-16г. започват с пълна сила от 19 септември. Може да изберете най-удобната за вас група – през седмицата или през уикенда. За повече информация относно занятията, графика и начина на записване ТУК!

So Fest 2020

На 5 и 6 септември ще ви очакваме с малчуганите, за да ви запознаем с различните ни роботи в Кино Кабана до НДК. Организаторите са подготвили разнообразни забавления за децата и те със сигурност ще останат очаровани.

Магазин за роботи

Магазинът за роботи вече е актуализиран. Може да изберете най-подходящия робот за вашето дете, за да го запалите по света на технологиите от ранна възраст. Всички налични продукти може да намери ТУК!

Ние от Академия Роботика продължаваме да работим усърдно, за да могат децата да се докоснат до технологиите. Качественото техническо образование е нашата цел, а обратна връзка на родителите показва, че се справяме отлично!

Вашият коментар

0879 20 52 53
Позвънете!