fbpx
курсове по роботика

Какви са разликите между присъствените и онлайн курсовете по роботика

Събитията, които се случиха в началото на тази година принудиха училища, университети и бизнеси на преосмислят начина си на работа. Това доведе до развитието на онлайн уроците, лекциите и дистанционната работа.

Ние от “Академия Роботика” също успяхме да адаптираме занятията си към онлайн форматa. По този начин децата продължават да имат възможност да се докосват до роботите и разбират колко интересни могат да бъдат инженерните науки. 

В последните месеци видяхме, че виртуалните уроци също успяват да ангажират децата и да ги карат да се забавляват, докато учат нови неща. Но освен това забелязахме, че много от родителите не са сигурни  какво точно представляват онлайн занятията и как учениците учат роботика на тях. Именно затова изготвихме този материал, за да може да се запознаете с тези разлики и да изберете най-удобния за вас.

ПрисъствениОнлайн
Къде се провеждат занятиятаФизическа локацияВиртуална класна стая в Zoom
Учебен материалВ зависимост от нивото се изучават теми свързани със Слънчевата система, Животните, различни механизми и много други интересни факти от заобикалящия ни свят. Освен това учениците постепенно научават различни термини в програмирането и използват наученото докато програмират.Изучаваните теми нямат голяма разлика от тези на присъствените занятия. Те са адаптирани към начина на преподаване, за да могат децата да разберат новите за тях неща. Учениците отново постепенно се запознават с термините, които ще използват докато програмират. 
Времетраене5-6г. – 60мин.
7-8г. – 90мин.
9-12г. – 120мин.
5-6г. – 60мин.
7-8г. – 90мин.
9-12г. – 90мин.

Роботика за деца 5-6г.

Присъствено

Децата програмират робота Kubo чрез подреждането на пъзел блокчета с инструкции.

В началото на занятието децата строят с LEGO обекти, които са свързани с темата на занятието

Онлайн

Децата отново програмират Kubo, като за целта играят на специално разработена игра.

Роботика за деца 7-12г.

Присъствено

Учениците конструират LEGO механизми и роботи.

Готовите конструкции се програмират на платформа, създадена от LEGO за обучения по роботика.

Онлайн

Учениците проектират 3D модели на механизми ни роботи. Това се случва чрез софтуера LDD- Lego digital designer.

Децата отново програмират на същата платформа, но разликата е, че не могат да видят практически алгоритмите върху моделите. Затова преподавателят има построен робот при него, на който пуска програмите им. Така децата виждат какво са програмирали и ако са допуснали грешки, как да ги поправят

Както през лятото, така и през есента ще продължим да провеждаме присъствени и онлайн курсове по роботика. И в двете форми на обучение забавленията са гарантирани, а децата ги очакват нови знания и интересни роботи!

Вашият коментар

0879 20 52 53
Позвънете!