fbpx

Онлайн курсове по роботика през лятото

Онлайн обучението стана доста популярно в последните няколко месеца и повечето училища, университети и школи успяха да се приспособят към този начин на преподаване. Заедно доказахме, че технологиите могат да бъдат използвани и в полза на децата и да поддържат любопитството им.

От „Академия Роботика“ искаме да ви съобщим новината, че през лятото ще организираме онлайн курсове по роботика за деца 5-12г.

Как ще протичат онлайн курсовете?

Онлайн курсовете по роботика се провеждат във виртуални учебни зали през приложението Zoom. Всяко от децата ще вижда преподавателя, както и споделения му екран, на който ще се задават задачите и ще се представят интересни материали по темата на занятието.

Занятия за деца 5-6г. с робота Kubo

Курсовете по роботика за деца 5-6г. се провеждат с роботa Kubo. Той е предназначен за първи стъпки в програмирането и предоставя забавно изучаване на понятия като алгоритъм, функциа и цикъл.

В началото на всяко занятие малчуганите се запознават с различна тема – животни, човекът в миналото, космоса и други. След това е време за програмирането, което се извършва с подреждане на пъзел блокчета с инструкции. За всеки учебен час има предназначено виртуално поле, на което да се изпълняват различни задачки с робота Kubo.

Занятия за деца 7-12г. с LEGO

По време на учебните часове децата навлизат по иновативен начин в сферата на роботиката и програмирането. Освен това развиват своето мислене, креативност и се учат как да решават проблеми.

Учениците създават собствени 3D LEGO модели на различни механизми и конструкции, които са пряко свързани с темите, които се обсъждат по време на занятията. Колкото се отнася до пограмирането – използват визуален език, който е разработен от LEGO за обучение по роботика.

Интересното при тези занятия е, че децата не могат да управляват 3D моделите и за това преподавателят има предварително построена LEGO конструкция. На нея се изпълняват създадените от децата програми. По този начин учениците могат да проследят как подредените блокчета се превръщат в движение. Освен това нагледно виждат, когато са допуснали грешка и по-лесно разбират как да променят кода си, за да изпълнят задачата правилно.

Роботиката и програмирането са интересен начин децата да се запознаят с технологиите и света около тях. Вече е възможно и докато си седят вкъщи да разберат повече за роботите и програмирането, а също така и да развият важни умения като логическо и алгоритмично мислене. Разберете повече за занятията ни и как може да запишете детето си ТУК:

Вашият коментар

0879 20 52 53
Позвънете!