Лятна занималня по роботика и математика

Лятото вече е тук и е време забавленията през топлите дни да бъдат планирани. От „Академия Роботика“ ви предлагаме една по-различна обстановка за децата.

През топлите месеци организираме полудневна и целодневна занималня за деца 7-12г. Фокусът на занятията е роботика и математика, защото двете дисциплини се допълват и по този начин градим солидна основа за развитие в тази сфера. Времето през деня ще бъде разпределено според интересите на учениците в групата и ще включва LEGO роботика, програмиране, математика, игри на открито и игри за развиване на мисленето и социалните умения.

Продължителността на една занималня е седмица, като всяка от тях през лятото е с различна тематика и различни предизвикателства за децата.

LEGO роботика и програмиране

Роботиката и програмирането са интересен начин децата да опознаят света около тях. LEGO конструкциите, които се строят по време на занятията, са обвързани с различни теми, което позволява получаването на нови знания и развиване на ключови умения, като креативност и логическо мислене.

Докато децата програмират роботите, те опознават различни сензори и какво е тяхното приложение. Всеки един от тях го свързваме с практиката и къде могат да го срещнат около тях. Например сензора за допир – в клавиатурата, бутоните на дистанционните и много други.

Програмирането на LEGO роботите се извършва по визуален начин чрез блокчета с инструкции. Софтуерът, на който работят децата, е специално разработен от LEGO за обучение в сферата на роботиката. Той обхваща основни понятия в програмирането и с негова помощ децата интуитивно успяват да разберат и създадат работещи алгоритми.

Математика

Математиката е важен елемент от инженерните науки и ние избрахме да я включим като отделни занятия в нашата програма през лятото. Подготвили сме интересни задачи и игри с различна трудност, които да развиват логическото мислене и знанията на учениците. Учебният материал се преподава по интересен и разчупен начин, за да могат децата неусетно да възприемат новите за тях неща.

Игри

Игрите са един от най-добрите начини, чрез които децата могат да развиват уменията си. По време на лятната занималня сме подготвили както игри на открито, така и на закрито, които да предизвикват децата да мислят и да работят заедно.

Спортните дейности се провеждат на спортната площадка в парк „Тинтява“, която се намира на 10-15 минути пеша от офиса ни. Волейбол, футбол и народна топка са само част от игрите, които ще играят учениците.

Лятото е време, през което децата могат да развиват знанията и уменията си докато се забавляват и играят. Ние сме се постарали да комбинираме тези дейности, а учениците ни с желание посещават занятията. Повече информация за програмата и свободните места може да намерите ТУК!

Вашият коментар

0879 20 52 53
Позвънете!