fbpx

Безплатни ДЕМО уроци по програмиране и роботика

В „РОБОТИКА“ редовно организираме безплатни демонстрационни уроци за ученици. Всяко дете на възраст между 7 и 15 години може да участва.

По време урока ще му покажем, колко е интересно да се занимава с програмиране, роботика и нови технологии.

Участието става след предварително записване тук:

Има поне няколко добри причини, заради които си струва да дойдете на демо урок:

1. Урокът е забавен, интересен и абсолютно безплатен.

Пробните уроци са много забавни и интересни за децата, защото чрез робота се „пренасяме“ на различно място и изпълняваме важна мисия. Най-често изпращаме робота на мисия до Международната космическа станция.

По време на урока обсъждаме интересни теми свързани с роботи, програмиране и новите технологии.

Също така заниманието е напълно безплатно и не обвързва родителите с никакви такси или бъдещи ангажименти. Основната цел на уроците е децата и родителите да се докоснат до случващото се в „РОБОТИКА“ и да видят на живо какво представляват нашите курсове.

2. Вашето дете ще построи и програмира истински робот.

По време на урока, помагаме на децата сами да конструират и програмират робот. Урокът е с продължителност 60 мин., като времето е разделено на две части – за конструиране и за програмиране.

По време на първата част децата построяват роботи по инструкции, които ние сме подготвили предварително. След това сами измислят допълнителни приставки, които да прикрепят към робота. Тяхната роля е да подготвят робота за специфичната мисия. В курсовете също има подобни задачи, които целят да развиват пространственото и креативното мислене на децата. А работата с малките части, от които се изграждат конструкциите е подходяща за подобряване на фината моторика.

По време на втората част децата програмират роботите, като използват различни команди. Най-често задачата е роботите да могат да се движат в различни посоки, да комуникират с думи и да визуализират информация. Програмирайки, децата развиват своето аналитично и логическо мислене, което е полезно за бъдещото им развитие като личности.

3. Ще разберете дали детето Ви има интерес към тази област.

По време на демо урока ясно може да се прецени, дали детето има интерес към роботика и програмиране. Както родителите, така и ние от „РОБОТИКА“ ще разберем дали ученикът е готов за курсовете, има ли желание и какви ползи може извлече от занятията.

4. Ще видите на живо с какво курсовете ще са полезни на детето Ви.

Ще се види нагледно как мотивираме децата да работят в екип и да не се отказват, когато срещнат трудност. Как чрез роботите може да разберат практическото приложение на науки като математика, физика, биология и др.

Ще се уверите в индивидуалния ни подход към всяко дете и усилията, които полагаме за да развием максималния потенциал на всеки наш ученик.

Може да запазите час за демо урок от тук:

16 мнения за “Безплатни ДЕМО уроци по програмиране и роботика”

 1. Синът ми е очарован от урока и най-вероятно ще го запишем в курсовете 🙂

  Отговор
 2. Синът ми е на 6 години и 9 месеца… Може ли да го запиша да видим дали ще се справи. Той е много добър в строенето с лего 🙂

  Отговор
  • Местата за демо урок от 11:00 часа са изчерпани. Ако искате може да се запишете и ще помислим за друг час.

   Отговор
 3. Синът ми е на 6 години и много обича да си играе с лего! Подходящи ли са за него курсовете или трябва да изчакаме?

  Отговор
 4. изглежда много интересно! синат ми Кирил е на 13 и половина, подходящо ли е за него?

  Отговор

Вашият коментар

0879 20 52 53
Позвънете!