fbpx

Роботика и програмиране за 5-6г.

Вероятно си мислите, че деца на тази възраст (между 5 и 6г.) са твърде малки, за да учат роботика и програмиране – това не е така! Малчуганите имат голям потенциал, когато нещо им задържи вниманието и успеят да се концентрират. Наш помощник в уроците е роботът Kubo, който е много интересен и ни помага да изледваме света около нас.

Курсовете ни са разпредели в 12 занятия, като всяко едно е на различна тема. Учим за създаването на планетата Земя, за динозаврите, птиците, бозайниците и много други интересни неща. За програмирането децата не използват екран, а блокчета със стрелки, които наподобяват пъзел. С тях инструктират робота Kubo и му поставят различни мисии. Също така използваме в уроците и LEGO конструктор, с който правят различни конструкции и преодоляват поставените предизвикателства.

За нас е важно децата да се научат как да мислят и каква е логиката зад всяко нещо. Откъсваме ги от екраните, но все пак в края на курсовете знаят понятия като „функция“ и „цикъл“. Концентрацията също им се подобрява, защото ние говорим за най-различни и интересни неща, като се стремим всичко да е под формата на дискусия. Обожаваме да чуваме теориите и отговорите на учениците ни, защото може да научим много от тяхните разбирания. Не крием и че се забавляваме много с някои детски отговори!

Какво точно включва първото ниво по роботика?

Както казахме, те учат основи на програмирането и създават различни алгоритми. Създават конструкции от LEGO, с които успяват да преминат всяка мисия. Запознават се с най-различни интересни факти за създаването на Земята, Космоса и т.н. Важни са и меките умения, затова програмата ни е така разработена, че децата да тренират комуникативността си, работата в екип и др.

Виж целия учебен план тук.

Ако проявявате интерес към тези курсове – следете ни в социалните мрежи или се абонирайте в нашия сайт. Така ще сте от първите разбрали за новите ни групи. Също така, тази пролет ще отделим много време и усилия, за да направим страхотна лятна занималня за мъниците. Ще имаме както полудневна, така и целодневна. Следете ни, за да не изпуснете подробна информация за лятото и графикът за записване!

Вашият коментар

0879 20 52 53
Позвънете!