Роботика за начинаещи

В ежедневието постоянно се използват различни технологии, които помагат в изпълнението на задачи било то домакински или работни. А замисляли ли сте се, че зад всички нови уреди, които използваме стоят роботи, които инструктираме? 

Децата сега се раждат и изпозлват новите технологии от малки.  Интуитивно свикват да използват повечето от тях. Но това не е достатъчно, защото за да ги използват ефективно трябва да знаят как да ги приложат в ежедневието си. Най-интересният начин, по който могат да се докоснат до новите технологии е обучение по роботика. Там малчуганите ще се научат да конструират и програмират прости конструкции като по този начин ще разберат принципите, чрез които работят.

Обучението по роботика е полезно за децата, защото им показва света около тях по интересен и вълнуващ начин. За да се извърши ефективно се използват различни платформи и конструкции, които да са съобразени с възрастта на децата. Примери за това са LEGO и microbit. Училищата по роботика използват тези платформи като съобразяват темите, които преподават с възрастта и възможностите на учениците. 

Училището по роботика “Академия Роботика” е подходящо за напълно начинаещи. Ние осигуряваме необходимите учебни материали, а от детето се очаква единствено да посещава занятията и да се забавлява. Обучението по роботика включва конструиране на роботи и тяхното програмиране. Със всяка конструкция децата изпълняват интересни задачи като по този начин развиват мисленето си и запомнят материала по-лесно. 

роботика за начинаещи

Роботика за начинаещи 5-6г. – Курсовете се провеждат с робота Kubo, който се управлява с помощта на пъзел блокчета с инструкции.Обучението с него е лесно, защото е под формата на игра и успява да увлече децата. По този начин новите знание неусетно се възприемат. 

роботика за начинаещи

LEGO роботика за начинаещи 7-12г. – Занятията по LEGO роботика се провеждат с комплектите LEGO mindstorms ev3. Те са подходящи за обучение на ученици и възрастни като представят роботиката по интересен и достъпен начин. А докато децата се научават да конструират и програмират роботи, тренират важни умения като фина моторика, логическо мислене и как да разрешават различни проблеми. 

роботика за начинаещи

mBot роботика за начинаещи 13-16г. – За по-големите ученици сложността на конструкциите се повишава. Те се запознават се с хардуера и софтуера по иновативен и достъпен начин. Конструират роботи от метални части, които закрепят с помощта на отвертки и гаечни ключове. Темите, които се изучават са съобразени с възрастта и интересите на децата. 

Вашият коментар

0879 20 52 53
Позвънете!