Клуб по роботика в училище

Роботиката е една от най-бързо развиващите се науки. Изучавайки я учениците могат да видят приложението на учебния материал от предмети като математика и физика и да направят упражнят теоретичните знания с практика. Посредством занятията по роботика и програмиране децата научават по интересен начин как работи заобикалящия ни свят и какви са възможностите на новите технологии. И може би най-важното е, че това може да се случва в училище под формата на извънкласни занимания. 

Клуб по роботика в училище 

“Академия Роботика” има богат опит в организирането на курсове за деца 1-10 клас в държавни и частни училища. Срещите на клубът по роботика са под формата на уроци и се провеждат веднъж седмично от наши преподаватели преди или след часовете на учениците. Необходимите учебни материали и техника се осигуряват от нас.

Всеки ученик, който прояви интерес може участва в клуба. Има такса за участие. Част от училищата, в които вече няколко години организираме клуб по роботика са:

81-robotika
143-robotika

И вашето училище може да има клуб по роботика, където децата да се забавляват и да прилагат знанията си! 

Какво представляват занятията 

Продължителността на едно занятие от курса е между 45 и 120 мин. в зависимост от възрастта на учениците. По време на учебния час децата конструират и програмират истински роботи, които са съобразени с възрастта им.

роботика за деца

Занятията по роботика насърчават изобретателността и развиват в децата умения като логическо мислене, решаване на проблеми и работа в екип. Може би най-ценното, което получават учениците е практически опит от създаването на механизми, приложими в реалния свят.

клуб по роботика

Езикът с който програмират децата е визуален и специално разработен за обучения по роботика и програмиране. Използва се в много училища по света като предоставя възможност за първи стъпки в създаването на алгоритми. Знанията, които дава на децата са приложими както в ежедневието им, така и при желание за развитие в сферата на информационните технологии. 

Занятията се провеждат по определен график. За всеки учебен час има определена тема и робот, които са по предварително уточнен учебен план

Демонстрационен урок по роботика

Най-добрият начин учениците да придобият представа за занятията по роботика е демонстрационния урок. На него ще им се демонстрират роботите, как може да ги програмират и конструират. 

За осъществяването на подобен урок преподавател от “Академия Роботика” ще посети училището. В рамките на 10-20 мин. ще покаже на учениците истински роботи, съобразени с възрастта им и заедно ще ги програмират. По този начин децата ще могат да се докоснат до учения материал и да преценят дали ще им бъде интересно да посещават подобни занятия. 

При желание от училището преподавател от “Академия Роботика” може да посети и родителска среща. Така родителите ще имат възможност да получат информация за активностите в клуба по роботика, учебната програма, времетраенето на занятията и цената им.  

Вашият коментар

0879 20 52 53
Позвънете!